Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ για τα χαράτσια την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

 

Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ) Ρόδος 26-9-2011

85100 Ρόδος

Τηλ κ’ Fax: 22410-32251 ΠΡΟΣ : Συλλόγους διδασκόντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και τις πρόσφατες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και αντίστασης του κλάδου, σε συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της περιοχής μας, την

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30

ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΡΟΔΟΥ

«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!!!

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Όλοι στον οργανωμένο αγώνα: για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Το χρέος είναι όλο παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Δεν το αναγνωρίζουμε. Να διαγραφεί όλο. Καμιά θυσία για την σωτηρία της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:

Αρνούμαστε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών. Καλούμε τους συναδέλφους κάθε σχολείου σε «επί τόπου γενικές συνελεύσεις», ώστε να υιοθετήσουν μαζικά την απόφαση αυτή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις της ΕΛΜΕ που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Παίρνουμε την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι ένας εκπαιδευτικός, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης και το επερχόμενο, νέο μισθολόγιο χάνει πάνω από 5 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους χαράτσια.

Δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε άλλο τέτοια χαράτσια.

Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»

clip_image002

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕΔ