Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Μην ψηφίζετε το ασφαλιστικό

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Οι Διοικήσεις του ΕΚΡ και του Νομ/κού Παρ/τος ΑΔΕΔΥ Δωδ/σου υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο την Τρίτη, 6 Ιούλη 2010, σας μεταφέρουν την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων της Ρόδου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφισθεί.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνεται η χαριστική βολή στο σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταργείται η τριμερής χρηματοδότηση του συστήματος, ελαχιστοποιείται η συμμετοχή του κράτους στα 360 ευρώ που βαφτίζεται βασική σύνταξη και μετατρέπεται το ασφαλιστικό σύστημα από ένα κοινωνικό σύστημα αλληλεγγύης των γενεών σε ένα απαράδεκτο σύστημα ατομικής ευθύνης.
Η βίαιη προσαρμογή που επιφυλάσσει για τις γυναίκες, που τις φορτώνει με 10 έως 15 χρόνια είναι πρωτοφανής και ανατρέπει οποιονδήποτε προγραμματισμό είχε γίνει μέχρι σήμερα. Η μείωση των συντάξεων με την επιβολή του νέου ΛΑΦΚΑ, την κατάργηση ουσιαστικά της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από δω και πέρα θα οδηγήσει τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Για την περιοχή μας η ανατροπή που επιχειρείται στα ΒΑΕ με την αύξηση των ορίων ηλικίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία τους απασχολείται στις οικοδομές και στους κλάδους του επισιτισμού – τουρισμού. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι θα είναι έγκλημα για τους εργαζόμενους της περιοχής μας οποιαδήποτε σκέψη μπορεί να υπάρξει για απένταξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό από τα ΒΑΕ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτούνται 120 χρόνια δουλειάς, για να πάρει κάποιος εργαζόμενος στον επισιτισμό τουρισμό πλήρη σύνταξη.
Σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις σας, για να μην απενταχθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό από τα ΒΑΕ και ζητούμε την ύστατη αυτή ώρα να μην συναινέσετε με την ψήφο σας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ        ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜ/ΚΟ ΠΑΡ/ΜΑ ΑΔΕΔΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΚΙΟΣ        ΜΙΚΑ ΚΕΛΕΠΕΡΑ